O nama

Davne 1868. godine u Šuriju na Okinavi rođen je veliki poznavalac kineskih klasika, tvorac mnogobrojnih eseja i osnivač moderne Karate Do veštine Gichin Shoto Funakoshi.

Nakon jednog veka i 33 godine u prestonici Srbije, u Beogradu, osnovan je prvoregistrovani Karate klub 21 milenijuma – SHOTO KARATE KLUB.

Ono što ih povezuje je najplemenitija veština samoodbrane sa Dalekog istoka, puna topline i svrsishodnosti za onoga koji je sa razumevanjem uči i vežba – KARATE DO (prazna ruka ili veština borenja golim rukama).

U SHOTO KARATE KLUBU se od osnivanja vežba Shotokan stil koji je baš proistekao od osnivača Gičin Funakoshija. Pored Shotokan stila, tražeći odgovor na specifične potrebe savremenog društva i životne situacije u našem Klubu vežba se i GOSOKU RYU, stil koji je osnovao Soke Takayuki Kubota 10˚ DAN.

Osnovna načela naše Karate škole:

  1. Promocija jedne Univerzalne Borilačke veštine (Karate Do uz primenu i drugih veština borenja).
  2. Vežbanje Realne – praktične veštine koja će biti svrsishodna u svakodnevnim životnim uslovima.
  3. Modernizacija postojećih metoda učenja i obuke za sve ljude, sa posebnom pažnjom prema deci, mladim vežbačima ali i starijima.
  4. Karate sport WKF – Karate Olimpijski sport.

SHOTO KARATE KLUB kao svoj najvažniji zadatak predstavlja rad sa najmlađima, gde se pored postepenog usavršavanja veštine sa mladima i bavljenja sportom izuzetno vodi računa o predstavljanju istinskih vrednosti kao što su porodica, zdrav život, vaspitanje, obrazovanje i sl.

Kao takmičarski Klub, SHOTO KARATE CLUB je od osnivanja 2001. godine do danas na takmičenjima u zemlji i inostranstvu uvek beležio izuzetno zapažene rezultate a u našim redovima su vežbali a i dan danas treniraju najbolji takmičari, reprezentativci, Šampioni države, Evrope i osvajači mnogih Evropskih i Svetskih kupova.

U Našem Karate klubu rade visoko obrazovani treneri sa Nacionalnim licencama.

SHOTO, u prevodu sa japanskog jezika – TIGAR.

Karate klub ” SHOTO ” osnovan je 01 Marta 2001. godine. KARATE KLUB SHOTO je član Beogradskog Karate Saveza i Karate Federacije Srbije.